MUZIEK – THEATER – PERFORMING ARTS

Een eindeloos experiment in muziek, theater en performing-arts waarin 55 mannenlevens, 55 stemmen en 55 verhalen samenkomen.

Koorbazen is het vijfenvijftigkoppige a capella mannenkoor waarin de jongste 18 en de oudste in de 80 elkaar vanuit nieuwsgierigheid en een open blik ontmoeten in muziek.

KOORBAZEN ONTMOET, DEELT EN DAAGT UIT.

De muziek, teksten, performances en beelden vertellen het universele verhaal van de alledaagse mens (jij en ik) op het moment dat wij allemaal opnieuw positie bepalen op de plek waar we wonen, werken en leven. Hierbij wordt altijd gezocht naar de magie die ontstaat wanneer een team meer is dan de som der delen.

Met een geheel eigen werkwijze en een groeiende landelijke bekendheid laat Koorbazen zien én horen dat een mannenkoor zeker nog van deze tijd is.

REPERTOIRE

Het repertoire, favoriete nummers van de bazen, loopt uiteen van klassiek tot rock gecombineerd met hiphop, spoken word en beatbox. 

Met eigen gearrangeerde versies van bestaande nummers van o.a. Smells Like Teen Spirit (Nirvana), Exit Music (Radiohead), Human (Rag’n’Bone Man), They Don’t Care About Us’ (Michael Jackson), Iron Sky(Paolo Nutini), Bella Ciao en Mooi (Maarten van Roozendaal) brengt Koorbazen een nieuw geluid en stijl in de bestaande korenwereld.

CONCERTEN – THEATERPRODUCTIES – FESTIVALOPTREDENS

55 Zwarte lijsters gespot op tv of live op o.a. Zwarte Cross, Stoppelhaene, AFAS Live, AMMA Awards, een ander business event of natuurlijk onze eigen muziektheaterproducties. 

Koorbazen produceert diverse muzikale projecten, producties en optredens in eigen beheer en in opdracht. En toont zijn veelzijdigheid door per optreden en per locatie op zoek te gaan naar de best passende setlist en performance. Altijd nieuwsgierig naar nieuwe en niet voor de hand liggende samenwerkingen.

Koorbazen zorgt voor een totaalbeleving en wordt opgemerkt door diverse programmeurs/ boekers, publiek en nationale tv vanwege zijn muzikale genre en krachtige, persoonlijke performance.

TEAM

Het team van Koorbazen bestaat uit veelzijdige professionals die, vanuit vakkennis en passie voor mens en muziek, nieuwe en bestaande vormen combineren en creëren.

Muzikaal leider en Arrangeur | Paul Maaswinkel
Manager en producent | Ilona Kevelham
Fotograaf, Filmmaker en Beeldregisseur | Erik Franssen
Regisseur | Boudewijn Koops
Muzikaal repetitieleider | Jaap de Jong
Productie | Ellen Wisse

KOORBAZEN WORDT GESTEUND DOOR:

GEMEENTE ZWOLLE
PRINS BERNHARD CULTUURFONDS
VSB FONDS

X
#popup