NU

52 MANNEN – A CAPELLA – ONALLEDAAGS

KOORBAZEN is een a capella koor voor mannen. Voor vader, zoon, vriend en buurman; waarin jong en oud elkaar ontmoeten in verschillende soorten muziek.

KOORBAZEN zijn 52 mannen die – begeleid door een professioneel artistiek team – zoeken naar nieuwe muzikale- en theatrale manieren en samenwerkingen om muziek over te brengen.

TOEN

KOORBAZEN is voortgekomen uit Hardkoor Mannenkoor (2014). Een initiatief van The Young Ones in opdracht van Provincie Overijssel en de Koninklijke Nederlandse Zangers Verbond. Zij zochten antwoord op de vraag: Zijn mannenkoren nog van deze tijd?

O.l.v. Paul Maaswinkel, Typhoon/ Glenn de Randamie, Nard Verdonschot en Tim van Esch werd in acht repetities gewerkt aan vier op maat gearrangeerde en gecomponeerde nummers, variërend van een Russische klassieker tot Formidable van Stromae.

Afsluitend concert op het Nationaal Mannenkoren Concours in Theater de Spiegel in Zwolle en hoofdpodium van Bevrijdingsfestival Overijssel in 2014

WERKWIJZE

KOORBAZEN staat onder leiding van een artistiek team van professionals: Paul Maaswinkel – dirigent en arrangeur, Boudewijn Koops – regisseur, en Ruud van Overdijk – zangcoach.

In het muzikale repertoire van KOORBAZEN, afgestemd op- en met de mannen van het koor, komen verschillende muziekstijlen zoals o.a. klassiek, rock, pop, en hiphop samen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van klanktechnieken zoals beatbox en body percussion.

Altijd nieuwsgierig naar nieuwe en niet voor de hand liggende samenwerkingen. Daarbij wordt gezocht naar de magie die ontstaat wanneer een team meer is dan de som der delen.

STEUN

KOORBAZEN wordt mogelijk gemaakt door de Koorbazen zelf, en mede dankzij Fonds Amateurkunst van Stadkamer.